Participació ciutadana

El procés participatiu per a definir l’estratègia municipal

I tu, hi vols dir la teva? Pots respondre (durant el febrer i el març) al qüestionari senzill i profund a: https://forms.gle/R2jZJRYJZdprxrgo7 o a un qüestionari més complex a: https://forms.gle/bi2UqDDmj5sZnQYJA

Aquest mes de febrer es posa en marxa el procés participatiu per a l’el·laboració de l’estratègia municipal de Sant Joan les Fonts. Basada en la col·laboració ciutadana, és un pas més després de la creació el passat mes de desembre de la Comissió Ciutadana de Seguiment i Avaluació. Està integrada per una sèrie de persones del municipi que assegura la transparència i la qualitat democràtica del procés participatiu.

Els mesos de febrer i març comença la recollida d’opinions a través de les enquestes virtuals que es es penjaran a l’espai de Participació Ciutadana del web municipal però també a espais físics com l’Ajuntament, la llar d’infants, l’Escola Municipal de Belles Arts i varis establiments comercials dels tres nuclis (Els llocs físics de participació són l’Ajuntament, la carnisseria Can Llop, la fleca Cal Flequer, les Escoles de Begudà i el Pavelló d’Esports.


‘A Sant Joan, la Canya i Begudà ens tenim en compte i comptem amb tu’ hi haurà una nova fase entre els mesos de març i abril que implicarà la creació d’espais participatius de debat al carrer i virtuals per tal de poder expressar i debatre lliurement les opinions. Ja els mesos d’abril i maig es faran taules de deliberació per àmbits amb taules participatives entorn a agents clau.

El mes de juny és quan està previst que es faci la publicació dels resultats i la incorporació d’esmenes que conduirà al Pla Estratègic Municipal per als propers dos anys. El procés seguirà amb una implementació i avaluació.

La potenciació de la participació ciutadana és un dels eixos del mandat. En aquest sentit s’hi emmarquen els ‘Quedem a la Plaça?’ (suspesos actualment per la Covid però amb intenció de recuperar quan sigui possible) i els diferents canals de comunicació i participació (com les enquestes participatives sobre l’Àrea de Barbacoes).

Els llocs físics de participació són l’Ajuntament, la carnisseria Can Llop, la fleca Cal Flequer, les Escoles de Begudà i el Pavelló d’Esports.