Participació ciutadana

El passat febrer va iniciar un procés participatiu al municipi amb l’objectiu d’elaborar l’estratègia de futur municipal i fer-ho de forma participativa i col·laborativa amb el conjunt de la població. Aquest procés va iniciar amb la creació d’una Comissió Ciutadana de Seguiment i Avaluació, integrada per persones dialogants i diverses del terme municipal que n’asseguren la transparència, l’accessibilitat i la qualitat democràtica.

Els mesos de febrer i març es van recollir opinions de la població a través d’enquestes virtuals i en paper, van respondre més de 100 persones. Podeu consultar els resultats aquí: (aviat)

‘A Sant Joan, la Canya i Begudà ens tenim en compte i comptem amb tu’, volem seguir donant veu a la població. Per aquest motiu, s’ha posat el micròfon a algunes persones convidant-les a les tertúlies municipals, on s’ha parlat de temes/reptes concrets. Els podeu escoltar en els següents enllaços:

  • Repte 1: Fer poble amb el Poble
  • Repte 2: Mantenir i gaudir de l’entorn natural (aviat)
  • Repte 3: Economia local (aviat)
  • Repte 4: Govern obert i col·laboratiu (aviat)

Durant el maig i el juny, l’ajuntament reprèn els Quedem a la Plaça, espais oberts a totes les persones i que tenen l’objectiu d’escoltar les necessitats i propostes de la població. Estigues atent, atenta per quan el Quedem a la Plaça s’acosti prop de casa teu, i vine! 

Finalment al juliol tindran lloc 4 taules temàtiques per crear conjuntament les bases per un Pla Estratègic Municipal, el pla que guiarà el futur del municipal. 

Al Setembre, us comunicarem els seus resultats finals d’aquest procés participatiu, que acabarà amb un Pla Estratègic Municipal i amb un Reglament de Participació Ciutadana.

Segueix les xarxes socials i el web municipal per estar al dia de les últimes novetats!

La potenciació de la participació ciutadana és un dels eixos del mandat. Aquesta actuació és part d’aquest, conjuntament amb els ‘Quedem a la Plaça?’ i els diferents canals de comunicació i participació (com les enquestes participatives sobre l’Àrea de Barbacoes).