Mesures municipals per la crisi del Covid-19

Des de l’inici de l’Estat d’Alarma, l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha estat impulsant una sèrie de mesures que ajudin a pal·liar aquesta situació a nivell sanitari, social i econòmic. En aquest espai us les expliquem.

1

La Brigada posa al dia i millora l’Escola Castanyer

29.05. La Brigada Municipal de Sant Joan les Fonts ha estat fent aquests dies tasques de millora de diferents espais que se sumen a les actuacions de neteja i desinfecció d’espais públics que es realitzen de manera periòdica.

Algunes d’aquestes actuacions s’han fet a l’Escola Castanyer i, concretament, al pati que fan servir els més menuts. S’ha acondiconat i millorat l’espai per tal de fer-lo més agradable. Aquestes actuacions s’han fet aprofitant que el centre estava tancat per les mesures decretades per l’Estat d’Alarma.

L’estiu passat, la mateixa Brigada Municipal ja va fer millores al centre educatiu de Sant Joan les Fonts. Es va millorar la zona d’aparcaments i crear un camí de sortida i entrada més segur. També es va actuar als serveis del segon pis i es va crear un nou espai d’emmagatzematge. Una mostra de la voluntat continuada d’anar millorant i adaptant els espais per fer-los més agradables a la comunitat educativa.

PatiCastanyer

Sant Joan les Fonts se suma als deu dies de dol oficial

28.05. L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts se suma als deu dies de dol oficial decretats al nostre país en motiu de les persones que han perdut la vida a causa de la pandèmia de la Covid-19.

Aprofitem aquestes jornades de dol per expessar el nostre reconeixement a les víctimes i enviar el nostre escalf a familiars i amics.

El proper dilluns 1 de juny a les 12.00 del migdia se celebrarà un minut de silenci davant l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts. És un acte obert a la ciutadania tot i que caldrà respectar la distància social i les mesures de seguretat.

10DiesDolOficial

Arriba el tercer butlletí d’informació municipal relacionada amb el Coronavirus

27.05. L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha editat un nou butlletí municipal dedicat a informacions relacionades amb el Coronavirus i les actuacions que des del consistori s’han portat a terme per pal·liar-ne les conseqüències.

És la tercera edició d’aquest butlletí que arriba quan ens trobem a les portes de passar a la fase 2 i serveix per recordar mesures existents i d’altres que s’han posat en marxa darrerament com la facilitat per pagar impostos com l’IBI, el de vehicles o l’aigua. També avança que des de l’Escola Municipal de Belles Arts s’estan preparant cursos i tallers i que properament es publicarà la guia d’estiu amb informació dels casals.

Aquest butlletí s’ha distribuït a totes les cases de Sant Joan les Fonts.

butlletí03

 

Desinfecció de zones comunes i manteniment de les zones enjardinades a Sant Joan les Fonts

26.05. L’activitat per a la millora del municipi no s’atura i, com cada setmana, la brigada municipal continua desinfectant a fons les zones comunes de Sant Joan les Fonts per prevenir la propagació del coronavirus.

D’altra banda, el servei de jardineria també està treballant a ple rendiment per tal de condicionar les zones enjardinades en una primavera que està sent especialment plujosa i on el verd està sent el color predominant.

 

desinfeccio_espais_SJLF_29052020 (3)

Distribució gratuïta d’un centenar de mascaretes als joves de 13, 14 i 15 anys de Sant Joan les Fonts

21.05.

Aquest matí l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha començat a distribuir mascaretes, un centenar, als joves de 13, 14 i 15 anys del municipi. La distribució d’aquest material és gratuïta per a les famílies i es va fent bústia a bústia.
Abans de cada ús, es recomana ‘escaldar’ la mascareta amb aigua entre 90º i 95º durant tres minuts. Tot i això, cal tenir clar que té una funció preventiva i no pot fer la tasca dels Equipaments de Protecció Individual o dels productes sanitaris i s’ha d’acompanyar de la distància de seguretat mínima de dos metres i del rentat de mans que s’ha de fer de manera freqüent.

A banda de la mascareta, aquests joves també han rebut una carta personalitzada on se’ls agraeix l’esforç durant aquestes setmanes de confinament i se’ls explica la importància de prendre consciència d’aquestes mesures per frenar la pandèmia.

MascaretaInfantil2

Nou butlletí d’informació municipal relacionada amb el Coronavirus

20.05. L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha editat un nou butlletí municipal dedicat a informacions relacionades amb el Coronavirus i les actuacions que des del consistori s’han portat a terme per pal·liar-ne les conseqüències.

És la segona edició d’aquest butlletí que arriba un cop s’ha passat a la fase 1 i serveix per recordar mesures existents i d’altres que s’han posat en marxa darrerament. Entre elles hi ha el pla de reactivació econòmica (que ocuparà íntegrament un proper butlletí), el repartiment de mascaretes, les trucades a majors de 70 anys o la desinfecció d’espais públics pensant en la reobertura quan sigui possible.

Aquest butlletí s’ha distribuït a totes les cases de Sant Joan les Fonts i inclou també, al revers, una campanya de potenciació del comerç local.

1

Seguim desinfectant els principals espais públics per evitar l’expansió de la Covid-19

19.05. La Brigada Municipal de Sant Joan les Fonts segueix desinfectant els diferents punts més transitats de la via pública del municipi. Aquest dilluns i dimarts els treballs s’han centrat a la Plaça Major de Sant Joan.

En aquest punt s’hi ha fet una neteja intensiva i a fons desinfectant tant el terra com el diferent mobiliari. Aquesta tipologia d’actuacions està en marxa des de principis del confinament.

Aquest treball s’ha fet repetidament a llocs com les àrees de recollida de residus o l’Àrea Bàsica de Salut de Sant Joan les Fonts.

PlaçaMajor2

Enyorem el Sant Joan les Flors a les xarxes

15.05. Del 18 al 24 de maig, les xarxes socials de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts publicaran una sèrie de continguts per recordar el Sant Joan les Flors. Aquest esdeveniment s’havia de celebrar el cap de setmana del 23 i 24 de maig d’enguany,

Hauria estat un Sant Joan les Flors especial per partida doble: estava previst que fos la 25a edició de la mostra floral i hauria coincidit en una reformulació del certamen cap a una proposta més propera a la d’un festival. Aquesta edició s’adequava amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Les propostes que es veuran a les xarxes socials s’han agrupat sota el títol “Enyorant Sant Joan les Flors” i seran records del certamen o versaran sobre el seu fil conductor: els ornaments florals. La voluntat és que sigui un homenatge a totes les persones voluntàries que hi ha al darrera de la celebració d’aquest esdeveniment.

El govern municipal va decidir fa setmanes suspendre el Sant Joan les Flors davant de la incertesa de la seva celebració que, a més, suposava un important volum de feina.

Aquests diners, juntament amb la Nit de les Dones d’Aigua, serviran per una campanya de dinamització comercial. El projecte ‘Vals+’ servirà per donar vals de compra a famílies empadronades al municipi per gastar als establiments comercials.

LOGO FLORS

Distribució gratuïta de mascaretes infantils per a tots els nens d’entre 4 i 10 anys

05.05 L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts engega aquest dimarts la distribució de mascaretes infantils per a tota la mainada del municipi d’entre 4 i 10 anys. El repartiment es fa bústia a bústia i de manera totalment gratuïta per a les famílies.

Les mascaretes venen ensobrades amb unes instruccions per tal de poder-ne fer un bon ús quan se surt i també per garantir-ne una bona desinfecció.

La mascareta té una membrana interna que impermeabilitza l’usuari davant de la contaminació directa. Entre les funcions hi ha la protecció de qui la porta però també de la resta.  Abans de sortir, es recomana ‘escaldar’ la mascareta amb aigua entre 90º i 95º durant tres minuts. Tot i això, cal tenir clar que té una funció preventiva i no pot fer tasca dels Equipaments de Protecció Individual o dels productes sanitaris.

La mascareta,a més, està dissenyada per BSensible, empresa del polígon industrial de Begudà. Aquesta mesura de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts vol ser un suport a les famílies perquè puguin fer les sortides permeses amb major seguretat i reduint al màxim els riscos.

MascaretaInfantil2

Tallers oberts de pintura, plàstica i manualitats per a mainada de 6 a 12 anys

20.04. L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts posa en marxa una nova iniciativa per estar al costat d’un dels col·lectius que més pateixen el confinament: els infants. La iniciativa, que gestionarà l’Escola Municipal de Belles Arts (EMBA), passa per fer una sèrie de tallers virtuals.

De la mà de Marian Vayreda, de Pigment, cada dijous a les 4 de la tarda es faran uns tallers oberts de pintura, plàstica i manualitats per a mainada de 6 a 12 anys. La intenció és oferir-los activitats, propostes que els despertin l’interès i els mantinguin entretinguts mentre passin una bona estona.

Aquesta és una proposta que fins ara es feia per als alumnes de l’EMBA i que el govern municipal ha decidit obrir a la resta de Sant Joan les Fonts. Les inscripcions són totalment gratuïtes i, atenent a la situació actual, es faran de manera virtual. Més concretament, serà a través del WhatsApp al 687 806 145.

El termini per tal d’inscriure’s es tancarà a finals d’aquesta setmana.

TallersEMBA

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts anuncia ajuts econòmics per a famílies i comerços

10.04. L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha anunciat una actuació destinada principalment a donar suport als comerços i negocis locals que es veuen obligats a tancar les seves portes aquests dies pel coronavirus.

Amb les mesures contemplades en la declaració de l’Estat d’Arlarma, només poden obrir negocis que tenen la consideració de serveis essencials amb productes i serveis de primera necessitat.

Per fer front a l’impacte a l’economia local, l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha aprovat destinar una partida de 30.000€ per ajudar a aquest sector i, paral·lelament, per al conjunt de les famílies del municipi. Aquests diners provenen de la suspensió dels esdeveniments del Sant Joan les Flors i la Nit de les Dones d’Aigua.

En concret el consistori donarà a totes les famílies empadronades al nostre municipi, un cop s’aixequin les restriccions, un val per gastar als establiments del nostre municipi que s’han vist afectats.
Al llarg dels propers dies, es donarà a conèixer el detall d’aquesta iniciativa impulsada pel govern municipal.Noves mesures

Se suspèn l’edició d’enguany de ‘La nit de les Dones d’Aigua’

09.04 La presència del Coronavirus continua obligant-nos a prendre decisions difícils.
En aquest cas, es tracta de ‘La Nit de les Dones d’Aigua’ que, tot i que com ja sabeu se celebra el 23 de juny, mobilitza un nombre important de voluntaris que necessiten ser coordinats i que han de fer assajos amb força antelació. Aquest any l’espectacle anava a càrrec de la companyia Voël, del santjoanenc Jordi Serra, que ha fet gires a nivell internacional.
La incertesa de quan s’acabarà el confinament fa inviable aquestes tasques tan importants per a la correcta execució de l’espectacle i per aquest motiu s’ha decidit no celebrar l’edició d’aquest any.

10.NIT DONES D'AIGUA (foto @cianosi)

Sant Joan les Fonts edita uns butlletins específics d’informació sobre el Coronavirus

07.04. L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha editat un butlletí d’informació municipal per tal de difondre les tasques que s’estan fent al poble per a la prevenció del Coronavirus.

Aquest fulletó es podrà trobar en diferents formats per tal d’aconseguir que tots els veïns siguin conscients de la tasca que s’ha fet. Des de l’inici de l’Estat d’Alarma, per exemple, s’ha trucat una per una a les persones que es troben en situació de risc o són vulnerables per saber si se’ls podia donar un cop de mà. També es repassa la feina de la Brigada, les facilitats per pagar impostos o iniciatives de comerciants per portar la comanda a casa.

En funció de l’allargada de la pandèmia, el consistori estudiarà editar noves edicions d’aquest butlletí pensat per ser el més gràfic i visual possible. El text acaba amb un agraïment i a una crida a mantenir-se positius durant el confinament.

 

SantJoanlesfonts-3

Pantalles de protecció als comerços del municipi

01.04. El regidor de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts, Josep Molas, ha repartit pantalles de protecció a tots els establiments del municipi que ho han sol·licitat. En total han estat una vintena d’unitats que serviran per a protegir a les persones que aquests dies treballen als comerços del possible contagi del Covid-19. Cal recordar que una de les vies de transmissió són les mucoses de la cara: boca, nas i ulls i que cal extremar les precaucions en el cas de feines on el contacte amb els usuaris es fa de forma directa.

La donació de les pantalles ha anat a càrrec de la xarxa de voluntariat Voluntaris3DGarrotxa a qui des de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts es vol agrair la gran tasca que estan fent.

proteccionscomerços (2)

 

Treballs de desinfecció de la brigada per controlar la propagació del Coronavirus

06.04. La brigada de Sant Joan les Fonts està realitzant treballs de desinfecció a tots els contenidors del municipi. A més, també estan desinfectant l’entrada de l’Àrea Bàsica de Salut i les entrades de tots aquells comerços del municipi que aquests dies poden romandre oberts segons la normativa vigent. Aquesta desinfecció se suma a les mesures de contenció per evitar la propagació de la Covid-19 que requereix d’un reforç en els programes de neteja i desinfecció que habitualment ja es duen a terme. S’ha observat que la supervivència del virus en les superfícies pot ser molt variable, entre 2 hores i 9 dies. En espais de major concurrència és recomanable que s’intensifiquin els procediments de neteja habituals sobretot en les superfícies on hi pugui haver més contacte amb les mans com poden ser baranes, bancs, contenidors, poms de portes, etc.

L’ajuntament de Sant Joan les Fonts vol agrair molt especialment a Jardineria Jaume que ha cedit els aparells per a dur a terme la desinfecció.

#TotaniràbéSJLF, la campanya per inundar d’optimisme i idees la xarxa durant el confinament

30.03. L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha posat en marxa una campanya a Instagram mentre duri el confinament. L’objectiu de la proposta és que els veïns expliquin què fan aquests dies i donen idees als veïns, a més de compartir ànims per continuar complint amb aquestes mesures de caràcter excepcional.

La idea és que facin les seves publicacions mencionant #TotAniràBéSJLF o etiquetin al perfil de l’Ajuntament a la imatge (@santjoanlesfonts).

#TOTANIRÀBÉSJLF-2

L’Ajuntament acorda suspendre el Sant Joan les Flors i destinar el cost a pal·liar els efectes del Coronavirus

 

24.03. Després de valorar internament els pros i els contres de la decisió, l’equip de govern ha decidit suspendre l’edició d’enguany del Sant Joan les Flors.
Els motius han estat diversos però tots ells estan ocasionats per l’epidèmia de Coronavirus que assota el món en aquests moments. No posar en risc la salut de les persones i la fràgil situació econòmica a la que s’hauran d’enfrontar moltes de les empreses que habitualment col·laboren en aquest esdeveniment després que passi l’epidèmia, han estat els motius principals. El certamen s’havia de celebrar els dies 23 i 24 de maig. Tot i que en aquell punt ja es pugui haver aixecat el confinament, hi ha dubtes de que es puguin fer activitats massives com és aquest esdeveniment. A més, cal una preparació dels muntatges florals.

Aquest any l’esdeveniment venia carregat de novetats i propostes per reinventar-se que, malauradament, no es podran estrenar. La Junta de Govern Local ha acordat destinar el cost de l’esdeveniment a pal·liar els efectes de la crisi del Coronavirus al municipi.
Des de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts es demana el màxim suport i comprensió en aquesta presa de decisió que no ha estat gens fàcil.

LOGO FLORS

Acord per flexibilitzar el pagament d’impostos i taxes municipals

24.03. La Junta de Govern Local de Sant Joan les Fonts ha aprovat un paquet de mesures per tal de flexibilitzar el pagament d’impostos i taxes municipals que recapta l’Ajuntament.

Per exemple, l’impost de vehicles s’ajorna 8 mesos i es cobrarà al mes d’octubre.

A més, la taxa de la Llar d’Infants ‘El Niu’ es reduirà proporcionalment en funció dels dies lectius que duri el confinament. El mateix passarà amb l’Escola Municipal de Belles Arts.

Pel què fa als habitatges socials de titularitat o gestió municipal, l’Ajuntament s’obrirà a estudiar les demandes que es rebin per part d’aquells ciutadans que tinguin problemes per pagar el lloguer.

En d’altres temes, com pot ser el cas de l’IBI, encara s’hi està treballant ja que depèn de l’organisme competent, en aquest cas XALOC de la Diputació de Girona. El que sí que es farà és flexibilitzar i fraccionar el màxim possible els rebuts.

Finalment, també cal destacar que, en la mesura del possible, s’avançarà el pagament de factures per facilitar la liquiditat de les empreses i autònoms.

MESURES MUNICIPALS-2

Tanquem diferents espais comuns atenent a les peticions de les autoritats sanitàries

15.03. Seguint en la línia de mesures preses des de les autoritats sanitàries per fer front al Coronavirus, l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha decidit tancar els parcs infantils que hi ha al nostre terme municipal. Aquests punts de trobada són un risc de contagi i cal respectar el confinament.

En aquesta línia, doncs, també cal destacar que els Agents Rurals han clausurat espais com les barbacoes de diferents àrees recreatives.

Totes aquestes decisions, malgrat ser complexes, s’emmarquen en la demanda de confinament del govern català i l’estat d’alarma decretat pel govern central.

Des de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts, us agraïm els esforços i us donem les gràcies per la vostra comprensió.

ParcTancat

Nota informativa sobre el funcionament de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts

17.03. L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha modificat la seva operativa i organització interna a partir de les recomanacions de les autoritats sanitàries.

Davant d’això, us recordem que l’atenció al públic està restringida al registre de documents, per la qual no cal forçosament la via presencial. En primer lloc es pot fer per la web municipal si es tenen els mecanismes per tal de fer-ho possible. En segon lloc, s’habilita fer-ho pel correu electrònic (ajuntament@santjoanlesfonts.cat) on s’informarà de que els tràmits comencen el seu curs.

Del dia 13 al 26 s’han declarat dies no hàbils com a còmput de terminis de procediments administratius.