A Sant Joan les Fonts un matí entre contes fantàstics i festa major

Aquest matí continuava el segon dia de la Fira Bruixeria que ha acollit un bon nombre de visitants. Tot i que en algun moment ha plovisquejat, no s’ha aturat l’activitat al Clot de l’Infern que ha comptat amb un taller d’Acroioga per tots els nivells impartit per Dan Rodriguez i Maria Peiroló.

També hi ha hagut contes per a la mainada amb la Dolors Arqué i les Àvies Remeies de l’Associació Pedra Tosca han explicat tots els secrets i propietats d’herbes com el romaní d’una manera amena i divertida.

També s’ha pogut veure ballar novament els Gegants dels quatre elements i el Ball de Bruixes.

Paral·lelament, aquest matí hem pogut conèixer els guanyadors del V Premi Contes Fantàstics organitzat per l’Escola Municipal de Belles Arts de Sant Joan les Fonts. Un certament que té com a objectiu el foment de les arts i la creació. En aquesta cinquena edició, una de les meves participades, s’han rebut textos arribats des de Girona, Barcelona, Tarragona i, fins i tot, de terres valencianes.

El jurat, format per Assumpta Montellà, Josep Torrent i Xavier Valeri, a qui volem agrair la seva participació desinteressada, ha escollit els següents contes:

 El 1r premi per Benjamí Martos Morales d’Olot i el seu conte ‘Ella’.
El 2n premi per Diana Alenay, pseudònim d’Iria Pintor Pérez, d’El Montmell (Tarragona) i el seu conte “La il·lusió mor en aigües fredes”, que ha excusat la seva presència.
El tercer premi per la santjoanenca Neus Verdaguer Pagès i el seu conte “La falguera” (ha recollit el guardó la seva filla).
A més, han rebut menció especial del jurat per la seva qualitat literària els següents contes:
“L’Eusti” del mataroní Carlos García Cadiz.
“Vida captiva” de l’olotina Sílvia Vilacoba Canal.
Avui també s’ha celebrat la Festa Major de Sant Cosme i Sant Damià i després de la missa solemne, s’ha donat a conèixer l’Hereu i la Pubilla de Begudà que són l’Adrià i la Júlia Plana, d’Aiguanegra.
Tot seguit, s’ha pogut gaudir del Ball dels Capgrossos.