Consell d’Alcaldes amb representació de la Generalitat i la Diputació per avaluar els danys del Glòria a la Garrotxa

El passat 5 de febrer, va tenir lloc al Consell Comarcal de la Garrotxa un Consell d’Alcaldes que va comptar amb la presència del delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona, Pere Vila i el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, per fer valoració dels efectes del temporal Glòria al seu pas per la Garrotxa i per explicar el procediment d’ajuts als municipis d’aquestes dues administracions reservades per a emergències. Precisament en aquest sentit, s’ha demanat als ajuntaments que durant els propers dies elaborin memòries valorades exhaustives sobre els desperfectes ocasionats en els seus municipis que, de manera provisional, s’han quantificat en dos milions i mig d’euros. Posteriorment aquesta informació es traslladarà als Departaments corresponents de la Generalitat.

Un altre dels temes que va ocupar la reunió va ser la intervenció del responsable de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) a Girona, Àlex Rocas, que va explicar que l’organisme assumirà íntegrament les reparacions relatives a la neteja del material vegetal mort a les lleres i els desperfectes d’infraestructures de sanejament i d’abastament en alta.

Per altra part, el director territorial del Departament d’Empresa i Coneixement a Girona, Josep Polanco, va explicar als alcaldes la intenció de la Generalitat de trametre un escrit de queixa a Fecsa Endesa i a Red Eléctrica amb totes les afectacions en el subministrament elèctric patides pels municipis a causa de la llevantada.

Foto1_ConsellAlcaldes

Els danys a Sant Joan les Fonts superen els 200 mil euros

Pel que fa a Sant Joan les Fonts, la valoració que es fa de la cobertura del temporal és positiva. Es va dur a terme un seguiment intensiu sobre el territori, es va informar de totes les incidències als veïns i es va dotar els tres nuclis Sant Joan, La Canya i Begudà de màquines. Cal destacar també l’excel·lent coordinació entre municipis, a través del SIGMA i el Consell Comarcal de la Garrotxa, per dur a terme accions per minimitzar els efectes de la llevantada.

Els tècnics municipals ja treballen en l’elaboració de la memòria valorada que ha avaluat els següents danys: esllavissades i desperfectes en diferents camins (camí de la Cadamont, camí de Vivers a Palou, carretera de la Sebastiana, carretera d’Aiguanegra, camí de Mont-Ros, camí de de Santaló, camí de Palou de Begudà i camí de Rumberga), passallissos afectats (de la Cadamont, de les Funoses, carretera de Mont-Ros, pont de Palou de Begudà, passallís de Rumberga i passallís de Vivers), el pont peatonal de la Sebastiana que ha desaparegut i s’ha de reconstruir en la seva totalitat, la zona Blisters, al Molí Fondo, afectada per la crescuda del Fluvià i la Ruta de les 3 colades basàltiques que ha quedat malmesa temporalment. Els danys s’han quantificat en 204.187,50 euros.