El ple de Sant Joan les Fonts aprova les fases per enllestir el nou pou de Perecaula

El 14 de juliol passat es va celebrar el ple ordinari de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts. Entre els diferents punt de l’ordre del dia, cal destacar l’aprovació inicial del projecte per enllestir la construcció del nou pou de Perecaula, de la qual queda pendent les fases 2 i 3.

Aquesta nova captació d’aigua a Sant Joan les Fonts ha de millorar el servei de distribució d’aigua potable al municipi, que gestiona l’Ajuntament. La primera fase de les obres va quedar enllestida la tardor passada i ha consistit en la perforació d’un pou en un extrem de la urbanització de Peracaula, després d’haver fet una sèrie de prospeccions en diversos punts del municipi.  Aquesta primera fase, amb un pressupost de 97.000 euros, ha estat finançada a través d’una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Aquest any 2022 començarà la segona fase, que consisteix en la instal·lació de la maquinària d’impulsor de l’aigua del pou i la construcció d’una línia de canonades per portar l’aigua fins al dipòsit de Terravernell, així com la connexió elèctrica corresponent i la infraestructura per al telecontrol del mecanisme. El 2023 està previst que s’executi la tercera i definitiva fase, en què es construirà la interconnexió del pou amb la unió de les canonades d’impulsió per tal de donar més consistència al sistema i que es pugui impulsar aigua al dipòsit del Soler o el de Terravermell des del pou nou o des del pou ja existent, situat a Mitjans.

Les memòries tècniques del projecte, que ara s’han aprovat, han estat redactades pel Consorci SIGMA, l’ens públic local que gestiona el Medi Ambient i de la Salut Pública de la comarca.

Nou passeig del Voluntariat

Al Ple de dia 14 també es va aprovar amb els vots de Junts per Catalunya-Sant Joan les Fonts i l’abstenció de Sant Joan Plural-Acord Municipal el canvi de nom del passeig del Fluvià, que ara s’anomena passeig del Voluntariat. Amb aquesta iniciativa, es pretén agrair la tasca de tantes persones que, al llarg dels anys i bé individualment o bé formant part d’entitats o associacions, han col·laborat desinteressadament amb el municipi.

Per això, el 25 de juny passat, dins del marc de la Festa Major, es va inaugurar l’escultura creada de forma altruista per l’artista local Joan Sala, instal·lada en el nou passeig del Voluntariat, acabat de batejar.