El ple de Sant Joan les Fonts aprova mesures de sostenibilitat ambiental i d’impuls a l’habitatge social

Aquest dimarts ha tingut lloc una nova sessió plenària a Sant Joan les Fonts que ha posat l’accent en dues apostes del mandat com són la sostenibilitat ambiental i l’habitatge social.

Abans, s’ha donat compte davant del ple d’un informe sol·licitat al Servei Jurídic de la Diputació de Girona sobre el nomenament d’Anna Serra com a alcaldessa accidental.

Plejuliol2

Aquest informe conclou que el nomenament de la primera tinenta d’alcaldessa com a  l’alcaldessa accidental s’ajusta a dret i que per tant també són ajustats a dret els actes administratius dictats per ella i els acords adoptats amb el seu vot de qualitat a la sessió plenària del dia 15 de juny.

Aposta ambiental

Un altre dels punts destacats del ple ha estat l’aprovació inicial del projecte d’instal·lació d’una caldera de biomassa que subministri energia als centres educatius de l’escola Castanyer i de la llar d’infants el Niu. Una aposta per l’energia verda i de proximitat que permetrà reduir el cost de l’energia a llarg termini.

La caldera està previst que s’ubiqui al parc proper als dos centres educatius, ampliant l’actual construcció dedicada a les barbacoes. El projecte municipal s’ha presentat a una línia de subvencions per a l’ús d’energies renovables que fomentin l’estalvi energètic de la Diputació de Girona. El pressupost d’execució material és de 137.536,72 Euros. S’ha concedit una subvenció de 68.768,36 Euros.

La mesura s’ha aprovat amb els vots de Junts per Catalunya Sant Joan i Sant Joan Plural – AM.

PleJuliol

Més pisos de lloguer social

Un altre dels punts més destacats del Ple Municipal ha estat l’aprovació d’un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts i la Sareb per a la cessió d’habitatges de lloguer assequible. El conveni contempla que l’Ajuntament gestioni 6 pisos que són de propietat de Sareb. Els pisos estan ubicats al carrer Margarida Cabrafiga de La Canya.

Aquests pisos se sumen als que la passada tardor l’Ajuntament va començar a gestionar de manera directa a l’edifici de l’antiga Caserna. La titularitat segueix sent de la Generalitat però és l’Ajuntament qui en tramita el lloguer per a diferents col·lectius amb necessitat d’habitatge assequible. Un factor que permet atendre de manera més pròxima les demandes relacionades amb l’habitatge, un dels eixos del Pla de Govern fins al 2023.

La mesura s’ha aprovat per unanimitat.

A banda d’això, també cal destacar de l’ordre del dia que s’ha aprovat el Pla Director del Servei Municipal d’Aigües, que es gestiona de manera públic. Aquest document conclou que es poden assumir les millores que es proposen en base als ingressos del servei.

Finalment, el ple també ha aprovat els dies festius del proper 2021 a Sant Joan les Fonts. Seran el 25 de juny i el 10 de setembre del proper any.