El procés participatiu de Sant Joan les Fonts posa fil a l’agulla a la creació del Consell de Poble

La creació d’aquest òrgan facilitarà la presa de decisions oberta a través de processos basats en el diàleg, el respecte, la cocreació i la corresponsabilitat

El 2021 va començar a Sant Joan les Fonts un procés participatiu integral amb l’objectiu de cocrear un Pla Estratègic Municipal, definir un reglament de participació vilatana i crear una estructura capaç de coordinar els processos participatius i les activitats que ja estan passant el poble. Una iniciativa per engrescar a les persones a fer coses de forma conjunta, col·laborant entre elles.

Aquest 2022, el procés participatiu continua caminant amb força. Dimecres 13 de juliol, en una nova trobada amb més de 30 persones d’entitats i associacions del municipi, es va posar fil a l’agulla per començar a idear el Consell de Poble de Sant Joan les Fonts: un òrgan de participació vilatana amb l’objectiu de millorar i enfortir la comunicació i la coordinació de la diversitat d’agents i persones del municipi, dels diversos nuclis (Begudà, la Canya, Sant Cosme, Aiguanegra i Sant Joan), i els diferents sectors (sector privat, sector públic, societat civil en general i teixit associatiu).

El Consell de Poble facilitarà la presa de decisions oberta, en la qual la població podrà participar directament a través de processos de diàleg plurals basats el respecte, la cocreació i la corresponsabilitat. El procés, en el que més de 450 persones s’han implicat en un moment o altre (més d’un 15% de la població!), està esdevenint tot un èxit pel que fa a la participació vilatana en processos participatius. De moment, a Sant Joan les Fonts segueix caminant per representar a totes les veus i col·lectius del poble.

Amb la creació d’aquest Consell de Poble, el municipi i els seus vilatans i vilatanes tenen a les seves mans l’oportunitat d’avançar cap a unes formes més obertes, participatives i dialogants de prendre decisions i governar-se com a poble.