El “Quedem a la plaça?”, amb veïns i veïnes de la Canya

El 22 de novembre es va celebrar una nova edició del “Quedem a la Plaça?”, el projecte de participació ciutadana de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts, que en aquesta ocasió va tenir com a protagonistes veïns i veïnes de la Canya i la Roureda, que van poder conversar amb l’alcaldessa, Maria Vidal, i els regidors Anna Serra i Carles Grèbol sobre diversos temes.

La reunió es va celebrar a la sala polivalent de la Cooperativa de la Canya, que estrenava un nou sistema de climatització més eficient energèticament.

La trobada es va iniciar amb membres de la Comissió de seguiment i avaluació del Consell de Poble, que van explicar què és i com funciona aquest Consell i les diferents opcions per votar a les persones que l’integraran. També es va anunciar la reobertura de l’Oficina d’Atenció a les Persones a la Canya, el tercer dilluns de cada mes, de 4 a 5 de la tarda, al local del Casal d’Avis de la Canya.

Tot seguit, els i les assistents van començar a exposar els temes que més els preocupen. Cal destacar, i com a tema recurrent en totes les reunions, l’actuació de certes persones incíviques que embruten conscientment el municipi, deixant les escombraries fora de lloc o no recollint els excrements dels gossos, per exemple.

També es va parlar de la necessitat d’instal·lar barreres de protecció en algunes de les places i dels trams de la carretera vella de Sant Joan a la Canya, així com la conveniència de posar reductors de velocitat en alguns carrers. Aquestes idees s’exposaran als Serveis Tècnics del consistori que faran propostes que hauran de ser consensuada amb els veïns i veïnes.

Algunes persones participants van expressar la seva voluntat de crear algunes comunitats energètiques.

Es va celebrar a la Cooperativa de la Canya, i vam aprofitar per estrenar el nou sistema de calefacció a la sala polivalent. Hi vam estar molt bé.

També es vas parlar de les diferents zones on falten barreres de protección, tan potser en alguna de les places com en alguns dels trams de la carretera vella de SAnt Joan a la Canya.

També es va parlar de la necessitat de posar algún reductor de velocitat en alguns carrrers de la zona de la Canya i van  sorgir altres propostes com la voluntat da’lguns dels veïns de poder engegar el tema de les comunitats energètiques

Així, les persones que hi van assistir van expressar el desig de repensar la plaça per donar-li més utilitat. Entre les opcions que es van comentar destaca la instal·lació d’elements de joc infantil i plantar-hi més arbres per fer-la més acollidora. Aquestes idees s’exposaran als Serveis Tècnics del consistori que farà una proposta que haurà de ser consensuada amb els veïns i veïnes.

També es va parlar de la necessitat d’incrementar la il·luminació al voltant de la plaça o la instal·lació de reductors de velocitat en alguns carrers adjacents. Alguns veïns van expressar el seu descontent amb els fruits que donen els arbres de l’avinguda Cisteller.