El Tast de gintònics i la sortida etnobotànica omplen d’activitats el cap de setmana a Sant Joan les Fonts

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts va acollir dos esdeveniments del programa Viu la Primavera aquest passat cap de setmana.

El divendres va tenir lloc el tast de gintònics al Castell de Juvinyà, amb més de 30 assistents i on  cadascú va poder preparar-se el seu propi gintònic, segons les seves preferències en ginebres i tòniques, amb l’assessorament dels encarregats del tast ‘GINSET’ a càrrec de Liquid Club. Tots els participants varen quedar molt satisfets amb l’activitat i està previst que es programi un nou tast al juliol de còctels.

El diumenge al matí, sota un sol primaveral, es va fer la tercera activitat de descoberta del Parc de les Olors amb una sortida etnobotànica titulada ‘L’ús de les plantes en la cultura popular’. Unes 23 persones d’edats i perfils diferents es van reunir a ‘Les Escoles’ de Begudà per dur a terme aquesta ruta guiada. L’activitat va estar acompanyada per Jordi Zapata, que va mostrar ‘in situ’ les diverses plantes que es trobaven al recorregut, tot explicant per a cadascuna com s’han utilitzat al llarg de la història, com per exemple; el salze on s’hi troba el principi actiu de l’aspirina, o el vímet i la canya que s’utilitzen per a la construcció dels cistells.

La ruta transcorria pel nucli de Begudà i el pont de Cossei. Un itinerari circular que va enriquir els coneixements dels participant durant les dues hores i mitja que va durar. Els participants van gaudir molt de la jornada i des de l’Oficina de Turisme valoren molt positivament l’acollida que estan tinguent els actes i activitats del programa Viu la Primavera a Sant Joan les Fonts.

Tast de gintònics

130619 TAST GINTONICS 130619 TAST GINTONICS 3 130619 TAST GINTONICS 2

Sortida etnobotànica

130619 SORTIDA ETNOBOTANICA 2 130619 SORTIDA ETNOBOTANICA