LA CANYA RECUPERA ELS ACTES DE LA FESTA MAJOR DESPRÉS DE DOS ANYS DE RESTRICCIONS

Els focs d’artifici del PAM…PIM-PAM… FOC van donar el tret de sortida divendres 29 d’abril de la Festa Major de la Canya, una de les poques de la Garrotxa que se celebren a la primavera. Després de dos anys consecutius de restriccions, en aquesta edició s’ha pogut celebrar la Festa Major amb tota normalitat, amb actes tradicionals com la trabucada, les sardanes i els gegants.

El pregó de la festa, a la Sala Cooperativa, va anar a càrrec de Carles Grèbol, el “noi d’en Salvi i la Carme”, qui durant anys ha estat el president de la Comissió de Festes de La Canya. Va oferir un pregó molt emotiu en el qual va fer una repassada històrica de la seva trajectòria vital, molt vinculada a la Canya i a les seves entitats, a qui va agrair la feina feta de manera desinteressada. La nit va cloure amb un refrigeri que va aplegar unes 300 persones.

L’endemà dissabte, a les 8 del matí, va tenir lloc la trabucada general amb una quinzena de trabucaires que van anar passant pels carrers i despertant veïns i veïnes. A les 11, l’audició de sardanes a càrrec de la cobla Principal de l’Escala va aplegar molts assistents a la plaça de la Canya, que també va acollir una vermutada. La pluja no es va voler prendre la festa i l’activitat programada per a les 5 de la tarda, The Color Run Festival de colors, es va haver de suspendre, mentre que el ball, amb Animal Dj, es va haver de celebrar dins la Sala la Cooperativa.

Diumenge 1 de maig va començar amb una plantada de gegants a càrrec dels Gegantons de la Canya i quatre colles participants, que van celebrar un esmorzar de germanor, per després començar una cercavila pels carrers del municipi, acompanyats d’un grup de percussió i un moltíssims participants amb ganes de gresca! Al migdia va tenir lloc la missa tradicional i l’ofrena floral en honor a Sant Josep Obrer a càrrec de la Comissió de Festes.

Els actes de la tarda van començar a les 18 h amb el monòleg del Senyor Bohigues a la Sala la Cooperativa i en cloure l’acte, es va escollir la Pubilla i l’Hereu de la Canya: aquest any l’Ariadna Riera i en Ricard Riera, que estaven molt contents i emocionats, seran els encarregats de representar el nostre municipi. La Festa va acabar amb un piscolabis per a tothom.

En l’organització de la festa hi ha col·laborat l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts, l’Ajuntament de la Vall de Bianya, el Centre Cívic de la Canya, l’Agrupació Esportiva de la Canya, la parròquia de Sant Josep obrer, els Gegantons de la Canya i tots els socis dels Pela-Canyes. Des d’aquí us volem donar les gràcies a tots i a totes!