L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts aprova un protocol contra les agressions sexistes durant les festes majors

Davant els darrers casos d’agressions a dones i a persones LGTBI ocurregudes a Catalunya, els dos grups municipals de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts han redactat i aprovat un protocol de prevenció i actuació. L’esperit d’aquest document és crear sinèrgies i unir esforços amb tots els agents i entitats, a més d’implicar a la població.

El protocol pretén, per una banda, sensibilitzar i donar resposta a la ciutadania davant les possibles agressions sexistes que poden donar-se en el marc de les festes i de l’oci. A la vegada també pretén posar en coneixement dels diferents agents implicats en l’organització i el desenvolupament dels esdeveniments festius, els mecanismes per lluitar contra aquests tipus d’actituds. En aquest sentit, es destaca que cal prevenir el fet que les festes, on augmenta el consum d’alcohol i altres drogues, poden ser ser àmbits on es reprodueixin conductes sexistes i discriminatòries.

Així, els objectius del protocol són la sensibilització contra aquestes actituds, que no hi hagi discriminacions, crear consciència i establir criteris d’actuació, entre d’altres. El protocol també fixa pautes de com actuar davant aquests casos de violència sexita i s’estrenarà per la festa del Roser, el 4 i 5 de maig del 2019.  Prèviament es faran diverses sessions informatives amb les comissions de festes encarregades de l’organització dels esdeveniments. 

El protocol es podrà consultar a la web de l’Ajuntament i s’editaran tríptics i material informatiu en els actes de les festes de Sant Joan les Fonts, la Canya i Begudà.