L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts inicia un campanya contra els orins de gossos i gats

Es posaran a disposició de la ciutadania 400 ampolles d’un antiorins ecològic per aplicar sobre les façanes.

“Ja n’hi prou! La meva façana no és el teu pipican”. Aquest és el lema de la campanya que ha posat en marxa l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts, que té com a objectiu conscienciar els propietaris i propietàries de gossos i gats perquè siguin cívics i responsables i no deixin que les seves mascotes facin les necessitats a qualsevol lloc.

Les deposicions dels animals s’ha convertit en un problema per als responsables municipals, perquè no només generen brutícia i males olors sinó que provoquen el deteriorament de parets i façanes i la corrosió del mobiliari urbà, com papereres, fanals… Així, els propietaris i propietàries haurien d’ensenyar els gossos a fer pipí en llocs que no molestin a ningú i sobretot lluny del mobiliari públic i de zones privades.

Per ajudar a corregir la conducta de gossos i gats i que no facin pipí ens llocs indesitjats, amb les molèsties corresponents, l’Ajuntament ha començat a aplicar un antiorins sobre el mobiliari urbà, que també repartirà entre els primers 400 ciutadans i ciutadanes que ho sol·licitin.

Es tracta d’un líquid 100% ecològic i innocu per a les mascotes, les persones i el medi ambient, però que actua com a repel·lent ja que resulta molt desagradable per a gossos i gats, que no volen fer pipí allà on s’ha aplicat. Per això s’aconsella ruixar-lo sobre les parets de cases i comerços, i s’han de seguir sempre les instruccions d’ús.

Fins ara, era freqüent que moltes persones ruixessin l’entorn de casa amb productes tan nocius com el sofre, que és altament contaminant i provoca intoxicacions a les mascotes. També és habitual veure façanes amb ampolles plenes d’aigua que no tenen cap efecte pràctic sobre els animals. Aquest antiorins, que es pot recollir a l’Ajuntament fins a exhaurir les existències, pretén solucionar aquests problemes.