Més de 3.000 persones visiten la quinzena edició de la Fira Bruixeria

La Fira Internacional de Bruixeria ha tancat amb més de 3.000 visitants al llarg del cap de setmana. La quinzena edició, dedicada a l’arrel tradicional, ha renovat la confiança del públic de proximitat però també internacional, bàsicament de França. Des de l’organització se’n fa un bon balanç

El tret de sortida va ser dissabte a les 11.30 amb el ritual d’inauguració de la mà de l’Imma del Destí i la Dama Blanca que va voler homenatjar també a persones i voluntaris que han estat fent possible aquest esdeveniment des del primer dia.

Una de les novetats d’aquest any era el relleu generacional en el Ball de Bruixes i la incorporació d’una dansa de Gegants que han aglutinat a molta gent. Un resultat després de setmanes de treball previ de joves del municipi de manera completament voluntària.

El diumenge al matí continuava el segon dia de la Fira Bruixeria que ha acollit un bon nombre de visitants. Tot i que en algun moment ha plovisquejat, no s’ha aturat l’activitat al Clot de l’Infern que ha comptat amb un taller d’Acroioga per tots els nivells impartit per Dan Rodriguez i Maria Peiroló.

 

Contes fantàstics

Paral·lelament, aquest matí hem pogut conèixer els guanyadors del V Premi Contes Fantàstics organitzat per l’Escola Municipal de Belles Arts de Sant Joan les Fonts. Un certament que té com a objectiu el foment de les arts i la creació. En aquesta cinquena edició, una de les meves participades, s’han rebut textos arribats des de Girona, Barcelona, Tarragona i, fins i tot, de terres valencianes.

El jurat, format per Assumpta Montellà, Josep Torrent i Xavier Valeri, a qui volem agrair la seva participació desinteressada, ha escollit els següents contes:

 El 1r premi per Benjamí Martos Morales d’Olot i el seu conte ‘Ella’.
El 2n premi per Diana Alenay, pseudònim d’Iria Pintor Pérez, d’El Montmell (Tarragona) i el seu conte “La il·lusió mor en aigües fredes”, que ha excusat la seva presència.
El tercer premi per la santjoanenca Neus Verdaguer Pagès i el seu conte “La falguera” (ha recollit el guardó la seva filla).
A més, han rebut menció especial del jurat per la seva qualitat literària els següents contes:
“L’Eusti” del mataroní Carlos García Cadiz.
“Vida captiva” de l’olotina Sílvia Vilacoba Canal.