Participació ciutadana a Sant Joan les Fonts

Aquest matí s’ha presentat un nou projecte municipal que té com a epicentre els habitants de Sant Joan les Fonts.
A partir de la proposta ‘Quedem a la plaça’, de la qual se’n va obtenir molt bona participació i resposta però que es va haver d’interrompre a causa de la Covid-19, neix la idea d’un procés participatiu que es converteixi en el full de ruta municipal fins el 2023. La idea és promoure una forma de govern més oberta i propera que promogui una comunitat basada en la confiança i la cooperació, mitjançant l’escolta i la participació.

En aquest sentit, l’equip de govern ha contractat els serveis de la cooperativa Resilience.Earth, per crear espais de diàleg entre la ciutadania i el consistori. La idea és cercar un punt de trobada entre uns i altres i treballar de manera conjunta un Pla Estratègic Municipal, així com un reglament de participació ciutadana municipal.

Aquest procés de participació ciutadana va arrencar el desembre passat amb la creació de la Comissió Ciutadana, una comissió integrada per persones diverses i representatives del municipi, i que en fan seguiment i avaluació.

Els santjoanencs i santjoanenques poden participar a través de les següents vies:

  • Responent les enquestes virtuals que es troben al web de l’ajuntament, i també les enquestes físiques a 5 punts concrets: al CPS, a les Escoles de Begudà, Cal Flequer, Can Llop i a l’ajuntament, del 17 de febrer al 30 de març.
  • Escoltant, participant de les Tertúlies per àmbits (ambiental, social, governança municipal i econòmic) i comentant-les a les xarxes socials del 23 de març a finals de maig.
  • Participant dels espais oberts de participació ciutadana, quatre dissabtes al matí des de finals de març fins a maig, on es recolliran més propostes per incorporar al Pla Estratègic Municipal.
  • Finalment, hi haurà una sessió de retorn de la proposta final.

Durant tot el procés es podran fer arribar comentaris, retroalimentacions, a les persones de la Comissió Ciutadana i també a l’apartat Participació Ciutadana de la web de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts.