Sant Joan les Flors

19 i 20 de maig

La mostra de flors, plantes i bonsais més gran de la Garrotxa, el ‘Sant Joan les Flors’ arriba a la 18a mostra de bonsais i 15a mostra floral en l’edició d’aquest 2018, que tindrà lloc el proper 19 i 20 de maig a Sant Joan les Fonts. Una activitat ja consolidada a la comarca, on el treball conjunt fa possible aquesta iniciativa municipal.

Unes 80 instal·lacions florals ompliran carrers i monuments de Sant Joan les Fonts. Amb un equip de persones treballant tot l’any per a la preparació de l’activitat i més de 40 voluntaris, el Sant Joan les Flors durà a terme enguany un pas més cap a la seva consolidació dins el panorama gironí.

SANT JOAN LES FLORS 2018

Programa d’activitats

Dissabte 

 • 11h Inauguració i presentació Ronda croquis “ruta artística” (Oficina de Turisme)
 • 16:30h a 19:30h Música en directe al muntage nº 55 (Molí Fondo)
 • 17h a 18h Demostració d’Ikebana (Zona de Tallers)
 • 18h a 19h Taller de pasta dents (Zona Tallers)
 • 19h a 20h Taller de xarop de Saüc al muntatge nº 56 (Molí Fondo)
 • 20:30h Desfilada de Moda (Parc de Can Miquelet)

Diumenge 

 • 10h a 13h Demostració de Bonsais (Zona Tallers)
 • 12h a 13:30h Música en directe al muntage nº 55 (Molí Fondo)
 • 12h a 13h Taller de sabó “activitat familiar a partir de 8 anys” (Zona Tallers)
 • 17h a 19h Sardanes (Monestir)
 • 17:30h a 18:30h Visita guiada als Jardins i tastet de xarop de Saüc (Zona Tallers)

Cal destacar algunes de les empreses que duran a terme les instal·lacions; comptarem amb la presència d’Eduard Maynegra (Flors Laguarda), campió nacional d’Art Floral i 6è en la Copa de Europa d’Art Floral Europa Cup – European Florist Championship; i també sis alumnes de la Facultat de Belles Arts de Barcelona que s’han unit per realitzar un ‘macro-muntatge’ compost de cinc intervencions diferents i acompanyat d’una performance. Més de 25 floristeries i jardineries de la província de Girona presentaran les seves instal·lacions florals acompanyant a artistes, associacions, entitats locals, escoles i instituts, particulars i voluntaris d’arreu de la comarca de la Garrotxa.

Enguany, i donat l’èxit d’aquesta proposta en l’edició anterior, algunes de les instal·lacions realitzades per jardineries es convertiran en espais verds fixes dins del poble de Sant Joan, passant a formar part del seu patrimoni urbanístic mediambiental. I a més, en aquesta nova edició s’ha apostat per dotar la mostra d’intervencions i per això en alguns muntatges el públic hi trobarà música en directe, demostracions i tallers.

Amb la inauguració de la mostra, que tindrà lloc el dissabte 19 de maig a les 11h a l’Oficina de Turisme, es presentarà el Ronda Croquis. Una ruta artística per conèixer diferents espais del Parc de les Olors de Sant Joan les Fonts. L’objectiu és que, a través de la pràctica de diferents tècniques artístiques a l’aire lliure, els usuaris puguin anar descobrint punts de vista diferents del patrimoni natural i cultural de Sant Joan les Fonts. L’acte comptarà amb la participació de la Pilar Comas (directora del Parc de les Olors), un representant de Viles Florides, el grup d’artistes Girona Urban Sketchers i alumnes de diferents Escoles d’Art de Catalunya.

Una altra novetat important d’aquest any seran els Concursos d’Instagram que otorgaran premis a les fotografies que tinguin més likes a la xarxa social. Se’n faran dos de diferents i on els guanyadors rebran nits d’hotel, àpats en restaurants del municipi o lots de productes locals. Per participar només cal ser seguidors del perfil @santjoanlesfonts i penjar fotografies de la mostra floral durant el cap de setmana amb l’etiqueta #santjoanlesflors, o fotografies del rondacroquis i la seva presentació amb el hashtag #rondacroquis. El dilluns dia 21 de maig a les 20h es comprovaran les tres fotografies que hagin obtingut més ‘likes’ de cada modalitat i rebran els premis pertinents.

Bases i premis concursos instagram

#Santjoanlesflors

 • Premis: s’otorgaran a les 3 fotografies que hagin obtingut més likes:
 • Les fotografies han de ser originals i fetes amb el dispositiu mòbil durant el període del concurs. El motiu de la fotografia pot ser qualsevol que estigui relacionat amb la mostra i les activitats del Sant Joan les Flors
 • El concurs tindrà lloc des del dissabte dia 19 de maig fins al dilluns dia 21 de maig a les 20h. Participaran en el concurs els autors de les fotografies penjades a Instagram amb l’etiqueta #Santjoanlesflors i que siguin seguidors del perfil @santjoanlesfonts. Es poden penjar tantes fotografies com es desitgi i la participació al concurs és gratuïta.
  • 1r Premi (per a dues persones) Un cap de setmana al Mas Molera, un dinar al Restaurant Racó de Ca la Nàsia, 2×1 per dinar o sopar al Restaurant Cal Sordet, dues entrades per a la visita guiada ‘El patrimoni medieval’
  • 2n Premi (per a dues persones) Una nit amb esmorzar per a al Mas Colom, un dinar al Restaurant Font del Grèvol i dues entrades per a la visita guiada ‘El patrimoni medieval’
  • 3r Premi (per a dues persones) Un dinar al Restaurant Cuina de l’Anna i 20% de descompte per una estada al Mas Violella

Descarrega’t el cartell

 

#Rondacroquis

 • El concurs s’iniciarà el dissabte dia 19 de maig a les 11h amb la presentació de la ruta artística “Ronda Croquis” i durarà fins el dilluns dia 21 de maig a les 20h. Participaran en el concurs els autors de les fotografies penjades a Instagram amb l’etiqueta #rondacroquis i que siguin seguidors del perfil @santjoanlesfonts. Es poden penjar tantes fotografies com es desitgi i la participació al concurs és gratuïta.
 • Les fotografies han de ser originals i fetes amb el dispositiu mòbil durant el període del concurs. El motiu de la fotografia pot ser qualsevol que estigui relacionat amb la ruta artística, els dibuixos i pintures que en facin o amb l’acte de presentació de la mateixa.
 • Premis: s’otorgaran a les 3 fotografies que hagin obtingut més likes:
  • 1r Premi (per a dues persones) Una nit amb esmorzar a la Pensió l’Estada, un dinar al Restaurant les Escoles, dues entrades per a la visita guiada ‘El patrimoni medieval’
  • 2n Premi (per a dues persones) Un esmorzar al Restaurant El 9 Falguera, un dinar al Restaurant Camp de Futbol de la Canya, un lot de productes de Cal Flequer i 20% de descompte per una estada al Mas Cal Xicot
  • 3r Premi (per a dues persones) Un esmorzar al Bar la Piscina i un lot de productes de Can Domènech i 20€ de descompte a la Rostisseria la Cresta

Descarrega’t el cartell 

Desfilada de Moda

La tradicional desfilada de final de curs dels alumnes dels cicles formatius de grau mitjà de confecció i de grau superior de patronatge de l’Institut la Garrotxa, tindrà lloc per quart any consecutiu a Sant Joan les Fonts, emmarcada en la mostra floral més gran de la Garrotxa. Una passarel·la d’allò més professional i a l’aire lliure on els joves dissenyadors mostraran les seves col·leccions, en un gran acte obert a tothom al Parc de Can Miquelet.

El dissabte 19 de maig a les 20:30h tindrà lloc l’acte, on en l’anterior edició es van superar totes les expectatives acollint més de 1.000 assistents. Tots els dissenys seran desfilats per les models de l’agència Piùbella Models Agency, la perruqueria i el maquillatge anirà a càrrec del Gremi Artesà de Perruqueria d’Olot i Comarca  i la presentació de l’esdeveniment anirà càrrec de l’Anna Aumatell. Amb aquest espectacle, l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts fa una clara aposta per seguir dotant de glamour la mostra de flors, plantes i bonsais més gran de la comarca.

Presentar les col·leccions davant d’un nombrós públic és una motivació afegida que fa que els joves dissenyadors s’il·lusionin i facin un “tastet” del que representa el món de la moda. En cas de pluja l’acte es durà a terme al Centre Sociocultural de Sant Joan les Fonts.

 

CARTELL DESFILADA 2018