Sant Joan les Fonts a un pas de l’adquisició dels terrenys de can Miquelet

L’equip de govern ultima una permuta que permetrà sumar 6.000 metres quadrats d’espai públic al centre del poble.

Després d’un llarg procés de negociacions amb els actuals propietaris dels terrenys del prat de can Miquelet i que va començar a la tardor de 2019, s’està arribant a la recta final i tot apunta que la negociació arribarà a bon port i d’una manera molt beneficiosa per la població santjoanenca.

Amb la proposta d’aprovació d’una partida econòmica reservada per l’adquisició dels terrenys, l’equip de govern estarà més a prop de convertir el prat de can Miquelet en un espai de propietat municipal per un valor molt inferior al preu de venda actual. L’objectiu és adquirir un espai privat per evitar la possible urbanització dels terrenys en mans d’una promotora privada.

Aquesta partida econòmica és una de les que estan incloses a la proposta d’aprovació que s’ha presentat avui al ple de la corporació. Punt que ha estat aprovat pels vots de Junts i l’abstenció de Sant Joan Plural.

Entre les actuacions que es duran a terme amb el romanent de 2021 destaca la que fa referència al projecte de construcció del centre cívic de Sant Joan. En concret es reserven 115.000 € que passaran a sumar-se a l’actual partida del Centre Cívic donant un total de 390.000 € per rehabilitar l’antic escorxador de Sant Joan i convertir-lo en el centre cívic que ha de donar cabuda a tota mena de públic, destacant els usuaris de l’antiga llar d’avis que s’incorporaran en aquest nou espai, així com altres segments de públic. Es tracta de la construcció d’un nou espai que comptarà amb totes les comoditats i mesures de seguretat que cal avui dia i que l’actual espai ocupat pels nostres avis i àvies no compleix. A més l’edifici comptarà amb un sistema de calefacció i aire condicionat a partir d’energies renovables, espai polivalent per dur a terme diferents activitats, espai de bar – restaurant, serveis per a persones amb mobilitat reduïda, entre d’altres.

També hi ha actuacions destinades a la zona de Begudà, amb una partida dedicada a recuperar i millorar alguns camins de Begudà. Una part important es destinarà a la recuperació de l’antic camí del molí de Begudà i camí de mules que unirà el nucli antic de Begudà amb Sant Joan les Fonts.

A part es reserven dues partides, una que es destinarà al canvi de la lona de la pista de bàsquet del pavelló poliesportiu santjoanenc molt deteriorada i que no s’ha canviat mai, i una altra per seguir amb el full de ruta marcat pel barri vell, en concret pel sector del Major de Santa Magdalena. També hi haurà actuacions destinades a la reparació i manteniment de l’antiga fàbrica paperera del Molí Fondo amb la participació d’un projecte de voluntariat europeu que es durà a terme el juliol d’enguany.

Totes aquestes actuacions se sumen a les que des de principis d’any està duent a terme l’ajuntament de Sant Joan les Fonts, com ara la instal·lació de la calefacció a l’edifici de la Cooperativa de la Canya, les millores en places i carrers com la plaça 1 d’octubre de la Canya i la millora de l’Avinguda Pirineus de la Canya, la millora dels vestidors del CPS, la reconstrucció de la passera de la Sebastiana o la pintura als carrers del polígon de Begudà entre d’altres.