Sant Joan les Fonts programa unes visites guiades aquest estiu per descobrir el municipi

Aquest estiu, Sant Joan les Fonts proposa descobrir alguns elements del seu patrimoni amb unes visites guiades i gratuïtes. La primera d’elles es farà aquest dissabte dia 4 de juliol i proposa gaudir d’un dels atractius més coneguts del municipi: les Colades de Lava.

visites guiades-2

Al llarg d’una hora aproximadament, es visitaran les colades de lava de Sant Joan les Fonts en dos punts del municipi (la zona del Molí Fondo, on hi trobem tres colades de lava diferents, i la zona del Boscarró), tot coneixent com es formen i quines formes adapten. Es visitaran els blísters, un fenomen fruit de les colades de lava i pràcticament únic a nivell europeu i, es coneixeran tècniques d’estudi en colades de lava, entre altres curiositats.

La iniciativa, que s’emmarca en la voluntat de diferents organismes com Turisme Garrotxa d’apostar pel visitant de proximitat, busca també reactivar l’economia local. A banda de la presència de visitants, les rutes permeten donar vida a una empresa amb seu a Sant Joan les Fonts, Fentours, que s’encarrega de tot el recorregut.

La visita és gratuïta però cal inscripció prèvia a fentoursvisites@gmail.com  o bé al telèfon 623107450 (Lídia). Es farà dissabte a les set de la tarda i el punt de trobada és a davant de l’Oficina de Turisme, on hi ha el Pont Romànic.

Al llarg de l’estiu s’aniran fent rutes. La propera serà el 26 de juliol i apostarà per recorrer els comerços emblemàtics de Sant Joan dels anys 50 i 60.

En tota la ruta, s’aplica la normativa per evitar la propagació de la Covid-19:

  • Evita el contacte físic
  • Si tens símptomes abans de la visita, queda’t a casa
  • Si tens símptomes durant la visita, avisa el guia
  • Poseu-vos una mascareta
  • Neteja’t les mans freqüentment, tenim solucions alcohòliques per a tu
  • Mantén la distància de seguretat
  • Controlem l’aforament del grup i de la destinació