Últims dies per gastar els ‘Vals+’ als establiments participants

Aquest divendres 15 de gener s’acaba el termini per tal de bescanviar els ‘Vals+’, una de les mesures incloses en el Pla de Reactivació Econòmica Municipal. Un total de 474 famílies i 37 establiments es poden beneficiar d’aquesta iniciativa que vol ajudar a la reactivació a través de l’economia circular.

Alguns establiments van exhaurir ben ràpid els seus vals, però a hores d’ara encara en queden disponibles a negocis de tota mena. Encara hi ha fleques, bars i restaurants, centres d’estètica i teràpies naturals, centres mèdics, botigues de tecnologia i tallers mecànics.

Passat aquesta data, els ‘Vals+’ deixaran de tenir valor.

 

 

PREGUNTES FREQÜENTS SOBRE ELS ‘VALS+’

Quin és l’objectiu o què pretén afavorir la campanya?
La campanya dels ‘Vals+’ forma part del Pla de Reactivació Econòmica Municipal. Com a tal doncs, el que busca és destinar diners municipals a ajudar a famílies i negocis. L’objectiu és fomentar l’economia circular a nivell local. Si l’Ajuntament dona un ‘Val+’ de 20€ a una família, aquests diners la beneficien a ella i també a un establiment de Sant Joan les Fonts. Per tant doncs, fent servir aquests diners s’aconsegueix de manera immediata que els ‘Vals+’ tinguin un doble impacte. Són 20€ que han servit dos cops i són 40€ que s’han gastat a Sant Joan les Fonts. A més, si es visiten més comerços, es pot trobar nova clientela i generar despesa a nivell local, especialment si fins ara anaven a gastar-s’ho fora del poble.

Quins establiments apareixen al catàleg?
Al catàleg hi apareixen tots els establiments que han decidit adherir-se a la campanya. Per tant, ha estat una decisió seva de ser-hi o no. És cert que alguns no hi ha pogut ser ja que tenien deutes pendents amb l’Administració. En aquest cas, la normativa és molt clara: no es poden rebre diners de l’Ajuntament si abans se n’hi deuen. En total, són 35 establiments de totes les tipologies i una mostra de la varietat i fortalesa del nostre teixit comercial.

Perquè hi ha un topall per establiment?
La idea de la campanya és beneficiar a les unitats familiars, als establiments i també conèixer la variada oferta comercial que tenim a Sant Joan les Fonts. Cada establiment té un topall d’onze ‘Vals+’. La campanya té per objectiu que tots els participants se’n beneficiïn. Per tant doncs, la manera d’aconseguir-ho i incentivar-ho és posant un topall als comerços.

Perquè no he rebut els Vals+?
Totes les persones que no tenien deutes amb l’Ajuntament i que han presentat la sol·licitud han rebut el ‘Val+’ a casa acompanyat del catàleg dels establiments. La instància s’ha desestimat en aquells casos de morositat ja que, com s’ha dit anteriorment, les administracions no podem donar ajudes a persones que tenen deutes pendents.

I perquè no es dedicaven aquests 20€ a abaixar algun impost municipal?
Perquè l’impacte és major. Volem afavorir l’economia circular. No només és que els 20€ es fan servir dos cops i per tant l’impacte dels diners públics es multiplica sinó que promociona el comerç local, ajuda a les famílies, permet descobrir nous establiments i generar despesa aquí que beneficia als establiments però també als consumidors en plena campanya de Nadal. Així entenem la Reactivació Econòmica i la gestió dels diners públics.