Una dotzena de persones participen a la Caminada a Aiguanegra del CPS

Aquest passat dissabte, el CPS va descobrir un dels paratges més bonics de Sant Joan les Fonts: la serra d’Aiguanegra. Una dotzena de persones hi van participar.

Aiguanegra

Sortida organitzada pel Club Poliesportiu Santjoanenc en una matinal freda sense sol, entre grans i petits ens ajuntem 13 caminadors que molt tranquil·lament enfilem el camí de pujada cap al Mas Repàs quan son ¾ de 9 del matí.

A l’alçada del Mas Cal Gall fem un bufet i prenem vistes de la Serra de Vivers i el Mont Major, no es divisa el Massís del Canigó tapat per la boira.

Voregem el Mas Cal Cairat i arribem al famós Pi d’Aiguanegra castigat per l’edat, extraccions de greda i alguna bretolada però encara resistint el pas del temps.

De tornada ens aturem a la Font d’Aiguanegra i més endavant, camí de l’Aulina, en parem a visitar un búnquer de metralladores  a vora del camí, molt ben conservat. Baixem un corriol força net i ben senyalitzat  i a l’alçada del Mas Les Illes veiem en directa el naixement d’un cabrit, fet que s’aprofita per immortalitzar amb unes fotos.

Seguin direcció a Sant Joan i visitem un segon búnquer als prats del Mas Solé, aquest en més mal estat per l’acumulació de terra degut a la proximitat d’un rec.

El recorregut ha estat de 9 km. i poc desnivell, arriben al voltant de la 1 del migdia.